Fallout4_FarHarbor_WelcomeSign

Vorige week heeft Bethesda haar Fallout 4 Far Harbor DLC uitgebracht en sindsdien klagen veel spelers over het feit dat de DLC met serieuze performance problemen kampt. Het grootste euvel is de framerate, die erg choppy en onstabiel is in het Far Harbor gebied. Spelers zeggen dat de erg dichte mist in de game ervoor zorgt dat er framerate problemen aanwezig zijn, maar Bethesda is hierover verder nog niet in detail getreden.

Wel meldt Bethesda te werken aan de problemen, zij hebben naar eigen zeggen tijdens de beta al een hoop feedback verwerkt, maar aan de problemen die er nu nog zijn wordt hard gewerkt. Welke problemen dit precies zijn wil Bethesda niet zeggen, maar gezien de enorme hoeveelheid klachten over de framerate problemen lijkt dit wel duidelijk.

Fallout 4’s Far Harbor DLC is de grootste uitbreiding van het landschap dat Bethesda heeft toegevoegd aan de game. Het neemt spelers namelijk mee naar de kustlijn van Maine, waar hoge levels aan radio-activiteit is. Ook zijn er met de DLC nieuwe faction quests, settlements, monsters en dungeons toegevoegd.

We made optimizations based on the Far Harbor beta feedback, but understand some people are experiencing issues. We are actively working on more improvements. As we have news and information, we’ll update this post.

Thank you for playing Fallout 4.