WRC6-G1-1024x576
Bigben Interactive en Kylotonn Games hebben een gloednieuw deel voor de WRC franchise aangekondigd. Dit nieuwe deel heet niet geheel verrassend WRC 6: FIA World Rally Championship en deze racer moet aankomende herfst verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

De ontwikkelaar van dienst is net zoals vorig jaar Kylotonn, die het best aardig deed met hun debuut in de WRC games. Meer over het deel van vorig jaar lees je in onze review. Het nieuwe deel gaat door op de basis die men vorig jaar heeft gelegd, dus dat betekent dat je deel kan nemen aan 14 verschillende WRC-evenementen. Tevens bevat de game alle officiële WRC-coureurs en teams.

Kylotonn heeft de kritieken en feedback op het vorige deel ter harte genomen en belooft dat WRC 6 beter zal zijn. Hieronder hetgeen Alain Jarniou, game director, hierover te zeggen had.

“We hebben de laatste acht maanden na de release van WRC 5 doorgebracht met het verzamelen en bestuderen van alle feedback uit de community om de gebruikerservaring te verbeteren en naar een nieuw niveau te tillen. Dankzij de ervaringen met WRC 5 kreeg het team volledig inzicht in de verwachtingen van racefans op het gebied van rally’s. Waren de wegen te breed in WRC 5? Ze worden smaller en hobbeliger in WRC 6. Waren de etappes soms te kort? We hebben nieuwe langere etappes gemaakt en alles bewerkt om ze langer en uitdagender te maken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de enorme verbeteringen die we aanbrengen in WRC 6, en we weten al dat de spelers deze wijzigingen absoluut zullen waarderen”