red-dead-redemption-2-screenshot-leake
Red Dead Redemption was een gigantisch succes en al jaren zitten spelers te wachten op een officieel vervolg. Rockstar is en blijft echter stil rondom de game, hoewel de verwachting is dat ze vroeg of laat een nieuw deel aankondigen.

De geruchten over een opvolger worden regelmatig nieuw leven in geblazen en zo ook nu weer, maar ditmaal met beeldmateriaal. Er is namelijk een screenshot gevonden van ‘Red Dead Redemption’ op een profiel van een environment artist. Deze persoon zou zijn permissies niet goed hebben ingesteld, waardoor men dit beeld uit zijn profiel heeft kunnen plukken.

Er zijn een aantal zaken die interessant zijn aan dit beeld. Allereerst zien we rechtsonder een Red Dead Redemption logo, maar zonder dat hier een cijfer bij staat. We weten dat het eerste deel Red Dead Revolver heette, het tweede deel Redemption, dus een derde deel zou een andere naam kunnen krijgen. In dat perspectief zou dit beeld kunnen wijzen op een remaster.

Wat eventueel wijst op de opvolger is dat men uitgedokterd heeft dat dit een huis in Thieves’ Landing is, maar dit model komt niet voor in Red Dead Redemption. Tevens heeft een oplettende Reddit gebruiker ‘chromatische aberratie’ gespot op de pilaren in de screenshot. Dit is een techniek die vandaag de dag steeds meer toegepast wordt in Triple-A games, maar wat ten tijde van Red Dead Redemption nog niet beschikbaar was, omdat die game draaide op een oudere versie van de RAGE engine.

Het kan dus meerdere dingen betekenen. Of dit beeld is van een remaster van Red Dead Redemption of het betreft hier een screenshot van de opvolger. Ook kan het gewoon knutselwerk zijn van de artiest, maar dat zou wat ’tricky’ zijn met zo’n high-profile game als dit. Interessant, misschien tijdens de E3 meer duidelijkheid.