Resident Evil 7 werd tijdens de E3 persconferentie van Sony aangekondigd met een spectaculaire trailer. Dezelfde dag verscheen er nog een demo van de game in de PlayStation Store, die voor iedereen met een PS Plus abonnement te downloaden is. Inmiddels heeft Capcom meer informatie over de game vrijgegeven.

Allereerst heeft men bevestigd dat de demo van Resident Evil 7 niet aanwezig zal zijn in de volledige game. De demo is een volledig losstaande ervaring, die bedoeld is om spelers een indruk te geven van de richting die Capcom op gaat met het aankomende deel. Het is dus een beetje vergelijkbaar met P.T., welke als soortgelijke demo voor Silent Hills bedoeld was. Overigens zal de man die spelers in de demo besturen ook geen speelbaar personage uit de volledige game worden.

Capcom heeft ook meer details over de gameplay van Resident Evil 7 bekendgemaakt. Dit nieuwe deel wordt in zijn geheel in een first-person perspectief gespeeld. Dit heeft Capcom besloten naar aanleiding van de kritiek op Resident Evil 6. Fans van de serie wilden na het vorige deel weer een horrorgame met een meer angstaanjagende ervaring en Capcom denkt dat door de game in een first-person perspectief te spelen, het horrorgenre, en dus de game, het beste tot zijn recht komt.

Ook heeft Capcom bekendgemaakt dat Resident Evil 7 geen quick-time events bevat. Verder werd duidelijk dat Richard Pearsey de schrijver van de game is. Pearsy, onder meer verantwoordelijk voor het verhaal van F.E.A.R. en Spec Ops: The Line, komt uit de Verenigde Staten en is hierdoor de eerste Westerse schrijver in de geschiedenis van de franchise.

Resident Evil 7 komt op 24 januari 2017 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game zal van begin tot eind speelbaar zijn via PlayStation VR.