Site icon PlaySense

Bungie gaat de ondersteuning voor Destiny op last-gen consoles vanaf begin augustus beperken

header_frontpage
Vorige week schreven we al over de teruglopende ondersteuning voor Destiny op last-gen consoles. Inmiddels heeft Bungie via een blogpost meer duidelijkheid gegeven en daaruit blijkt dat de afnemende ondersteuning zich niet alleen beperkt tot de Rise of Iron DLC en de demo.

Vanaf augustus zullen alle nieuwe game en content updates voor Destiny enkel beschikbaar zijn op current-gen consoles. De PlayStation 3 en Xbox 360 worden vanaf dat moment gezien als ‘legacy consoles’ en krijgen dan ook geen nieuwe content meer evenals grote updates.

Speelbaar blijft Destiny wel op de last-gen systemen, dit blijkt uit een lijst met activiteiten die actief zullen blijven na begin augustus, maar het is duidelijk te zien dat overstappen naar current-gen veelal interessanter is.

Destiny events op legacy consoles

Xûr, Agent of the Nine

Xür zal blijven verschijnen in de Tower of de Reef, maar zijn inventory zal wel worden aangepast. Hieronder details.

Dan zijn er nog evenementen die vanaf augustus niet meer beschikbaar zijn op legacy consoles en dat zijn de bekende events als Trials of Osiris, Iron Banner en verschillende live events. Ook hiervan heeft Bungie de details op een rijtje gezet.

Rise of Iron, de aankomende uitbreiding, zal zoals bekend, niet meer voor legacy consoles verschijnen. Wil je deze uitbreiding wel spelen, dan zul je moeten upgraden naar of de PlayStation 4 of de Xbox One.