Gran Turismo Sport staat nog altijd gepland voor een release op 16 november later dit jaar. Kazunori Yamauchi, game director bij Polyphony Digital, heeft tegenover het Chinese Sina verteld dat de ontwikkeling van de game op dit moment “voor ongeveer 70%” is voltooid en dat er nog altijd elke dag hard aan wordt gewerkt. Dit meldt GT Planet in een vertaling van het interview.

Ter vergelijking, toen Gran Turismo Sport ruim twee maanden geleden uitgebreid werd gepresenteerd was de game volgens de ontwikkelaars voor ongeveer 50% klaar. De release is nu nog iets meer dan drie maanden van ons verwijderd en het is dus duidelijk dat er nog erg veel werk aan de winkel is voor Polyphony Digital.

Het is algemeen bekend dat de Gran Turismo serie in het verleden regelmatig met uitstel te maken heeft gekregen. Het is dan ook niet zo gek dat fans zich inmiddels een beetje zorgen beginnen te maken wat betreft Gran Turismo Sport, zeker nu het duidelijk is geworden hoe het precies met de ontwikkeling gaat. Hoe dan ook blijft het nu speculeren en moeten we afwachten of Gran Turismo Sport de releasedatum van 16 november gaat halen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.