scbl_ss5_full_164163

Volgens de nodige betrouwbare bronnen is er al geruime tijd een nieuwe Splinter Cell in ontwikkeling. In deze nieuwe Splinter Cell zou stemacteur Michael Ironside ook terugkomen als vertolker van de stem van protagonist Sam Fisher. Dit blijkt onder andere uit een bron die dichtbij Ubisoft staat, hij meldde tevens ook verrast te zijn dat de game niet al getoond werd tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft.

De bron meldde verder dat Michael Ironside in de studio is geweest om te werken aan de nieuwe Splinter Cell game en dat hij motion-capturing gedaan heeft in een motion capture studio van Ubisoft in Toronto. Een officiële bevestiging is er vooralsnog niet, maar er wordt in ieder geval aan gewerkt als we dit nieuwe gerucht mogen geloven.

“Regarding other games, I haven’t been involved with Steep or Wildlands, but I was surprised Splinter Cell didn’t appear at E3. I know Ironside is back. He was in the studio, I said Hi to him and his daughter. He was shooting a movie with Amy Jo Johnson, and I know someone who worked on that set and Ironside confirmed to him he was doing the new Splinter Cell. I know Toronto has the mocap studio for it.I’m hoping to hear or see something unofficial, if not official, this year, but its been hard to get anything beyond “It’s Happening”.”

Blacklist, de laatste game in de Splinter Cell serie, werd op zich redelijk goed ontvangen, maar kreeg erg veel kritiek vanwege de nieuwe stemacteur en gedateerde graphics. De game wist dan ook niet de verkopen te behalen die Ubisoft graag had gezien.