1461256729-12518-Sony-Corp-SNE-Appears-Uncertain-About-PlayStation-5

The Wall Street Journal’s journalist Takashi Mochizuki meldt dat Damian Thong, de analist die ook de komst van de PS4 Pro plus prijs voorspelde, een voorspelling heeft gedaan wat betreft de PlayStation 5. Hij vertelt aan WSJ dat hij verwacht dat Sony in 2018 met een PlayStation 5 gaat komen die de nieuwe generatie consoles inluidt. Dit moet gebeuren in het tweede kwartaal van 2018, aldus de analist.

Mocht Damian Thong nogmaals gelijk gaan krijgen, dan heeft het goed en wel vijf jaar geduurd voordat de PS5 op de deur klopt van de PS4. Dit is een stuk korter dan bij de PS3 het geval was, die het zo’n zeven jaar heeft volgehouden tot de komst van de PS4. Ontwikkelaars begonnen echter bij de vorige generatie flink te klagen in het 5e en 6e jaar van de PS3. Het frustreerde men dat de PS3 zo lang op de markt was en dat de ‘oude’ hardware hun limiteerde in wat ze konden doen op de consoles.

Sony zelf heeft nog niet veel gezegd over de komst van de PlayStation 5 en kiest met de PS4 Pro een andere weg dan in het verleden. Shuehei Yoshida zei zelfs dat hij niet eens zeker was of er een PlayStation 5 zou komen, mogelijk doelde deze uitspraak op het feit dat men nu voor mid-cycle upgrades gaat met de PS4.