Battlefield1
Over een maand ligt Battlefield 1 in de winkels voor onder andere de PlayStation 4. Sinds de officiële onthulling tot aan nu heeft EA best veel details bekendgemaakt en tevens hebben we veel van de game kunnen zien.

Via de officiële website heeft EA nu weer wat meer informatie vrijgegeven, namelijk welke maps en modi vanaf de lancering in de game zullen zitten. Het betreffen in totaal 9 maps die gelijk speelbaar zijn vanaf 21 oktober. Begin december komt daar nog een extra map bij die luistert naar de naam Giant’s Shadow.

Verder bevat de game bij release in totaal 6 multiplayer modi om je mee te vermaken en uiteraard ontbreekt een singleplayer campagne niet. Zowel de maps als modi zullen op termijn overigens verder uitgebreid gaan worden.

Maps

 • Ballroom Blitz
 • Argonne Forest
 • Fao Fortress
 • Suez
 • The St. Quentin Scar
 • Sinai Desert
 • Amiens
 • Monte Grappa
 • Empire’s Edge

Modi

 • Conquest
 • Domination
 • Operations
 • Rush
 • War Pigeons
 • Team Deathmatch

Via de officiële website hebben we ook van elke map een screenshot evenals een korte omschrijving, zie hieronder.

Ballroom Blitz

B1BallroomSluit je aan bij het laatste offensief langs de Maas in 1918. Hier maken de felle gevechten in de loopgraaflinies snel plaats voor de onaangetaste schoonheid voorbij de hel. Een enorm Frans chateau, dat eerder dienst deed als huisvesting voor de officiers achter de linies, vormt nu het decor voor een gevecht met zowel tanks als vlammenwerpers. De kroonluchters schudden door het spervuur als de Amerikaanse strijdkrachten oprukken naar het laatste spoorwegknooppunt aan de rand van deze map.

Argonne Forest

B1ForestDe schimmige krochten van de Argonne vormen het decor voor de hevigste nabijheidsgevechten in Battlefield 1 ooit. De wereld binnen dit bos bestaat uit een combinatie van gemene defensieve valstrikken en een labyrint van bunkers en machinegeweernesten. Gecamoufleerde veldkanonnen vuren vanaf point blank range en stormsoldaten vegen bunkers schoon met gas. Degene die zijn geslepen spaden het beste inzet, bepaalt wie bezit neemt van de krochten van dit bos. Op deze intense infanteriegerichte map worden helden geboren.

Fao Fortress

B1FaoDoe mee aan een van de eerste amfibische landingen van de Grote Oorlog terwijl het Britse Rijk de olie op het Al-Faw-schiereiland veilig probeert te stellen. Het majestueuze Ottomaanse fort van Fao bewaakt de ingang en is niet onbetwist. Hier vecht je in moerassen en tussen duinen, op bruggen en in ondiepe baaien. De aanval leidt uiteindelijk naar het oude fort zelf. Hier begint de zoektocht naar olie. De Dreadnought moet worden gevoed.

Suez

B1SuezEen strijd om de meest cruciale aanvoerroute van de Eerste Wereldoorlog. Hoewel het voor onmogelijk werd gehouden, staken de Ottomanen de Sinaïwoestijn over en bedreigden ze het kanaal. Vecht mee bij de oevers van het grote kanaal en maak tactisch gebruik van de duinen. Baan jezelf met veldkanonnen of mortieren een weg door zwakke verdedigingswerken en reis via de buitenwijken van Kantara naar de onmetelijke woestijn.

The St. Quentin Scar

B1QuentinEen enorme aanval op de gehavende strijdvelden van Noord-Frankrijk. Tijdens het gevecht van de Kaiser gooit het Duitse leger alles in de strijd om door de Britse linies te breken. Bereid je voor op cataclysmische aanvallen terwijl je oprukt door de loopgraven van de St. Quentin Scar. Breek als eerste soldaat door de versterkte linies en val het ongerepte dorp Travecy aan, dat nog niet is aangetast door de oorlog…

Sinai Desert

B1SinaiDoe mee aan totale oorlog in Sinai Desert, een verzengend heet strijdveld net ten oosten van El-Jifar. Van infanteriegevechten in de smalle straten van het dorp Bir el Mazar tot luchtgevechten boven de majestueuze kliffen, je moet tactisch gebruik maken van de duinen als je explosieve gevechten voert. Als alle hoop is verloren, komt er versterking aan in de vorm van een sterke Behemoth: een dodelijke Armored Train die door het woestijnzand ploegt.

Amiens

B1AmiensEen allesverwoestende confrontatie in een majestueuze stad. Vecht op de straten en pleinen in de Franse stad Amiens tijdens het Duitse lenteoffensief. Een strijd in bouwvallige steegjes, bij een gerechtsgebouw, rond bruggen en spoorwegen waar de Britten en Duitsers wanhopig proberen om de diepten van de stad onder controle te brengen.

Monte Grappa

B1MonteDoe mee aan een van de laatste gevechten tussen de bergtoppen van koningen in de Venetiaanse Alpen. Hoog boven de wolken vormt een wanhopige strijd om de controle over bergforten een uitdaging voor zelfs de meest geharde soldaten. Gebruik de enorme fortkanonnen om de oprukkende vijand te stoppen die de berg probeert te beklimmen. Hier in deze felle strijd is het Oostenrijks-Hongaarse Rijk in het voordeel, maar de Italiaanse soldaten stoppen pas als ze hebben heroverd wat hen toebehoort.

Empire’s Edge

B1EmpireLangs de Adriatische kust vindt een felle strijd om land en leven plaats. Een ruige en versterkte kust vormt het strijdtoneel voor een rijk dat wordt belegerd. Wat ooit een mooi mediterraans dorp aan de kust was, is nu getransformeerd door een gemechaniseerde oorlog: golven en zware slagschepen beuken tegen de overblijfselen van de Grote Oorlog van Italië.