wide_cover_thumb (1)
Hands-on: WWE 2K17 – 2K Games mag dit jaar voor de derde keer een WWE-game uitbrengen en dat belooft weer een groots spektakel te worden. De uitgever heeft de laatste drie jaar veel ervaring opgedaan wat betreft de WWE-games en dat is terug te zien in WWE 2K17. De games worden volwassener, de presentatie gelikter en de essentie van WWE komt in dit nieuwe deel nog meer naar voren; namelijk vermaak voor het publiek. Wij mochten onlangs uitgebreid met de game aan de slag en na een behoorlijke speelsessie delen wij graag ons enthousiasme met jullie middels deze preview.

Verbetert commentaar en meer show

Commentaar maakt of breekt een WWE-match tot op zekere hoogte, je wilt immers dat de commentatoren je enthousiast maken voor wat er gaat gebeuren en dat de charme van de WWE via de juiste bewoording uitgedragen wordt. Uiteraard doen de Superstars zelf het meeste werk, maar een commentator maakt het geheel af. Dit is in WWE 2K17 flink verbeterd en het commentaar is hierdoor veel dynamischer geworden. Zelden hoor je nog hetzelfde riedeltje van de commentatoren en het lijkt wel of er een complete bijbel is opgenomen om op elk moment het juiste commentaar toe te kunnen passen.

1471527906-6459-capture-d-ecran

Verder sluit deze uitbreiding van het commentaar aan op het feit dat er veel meer show plaatsvindt bij een WWE 2K17 match, zeker ten opzichte van voorheen. Het fundament van de sport is het entertainen van het publiek en dat trekt men nu ook verder door in de game. Zo is de belangrijkste toevoeging in deze game de mogelijkheid om weer backstage te kunnen vechten. Je kunt de ring en arena uitlopen en ook alvorens een match begint alvast een paar klappen uitdelen in de kleedkamer of de gangen richting het podium. Dit maakt de opbouw naar de daadwerkelijke wedstrijd veel leuker en interessanter. Uiteraard spelen de commentatoren hier ook weer uitgebreid op in.

Entertain het publiek

Dit nieuwe deel in de WWE-franchise richt zich meer op de kwaliteit van de matches, veel meer dan het puur naar beneden halen van de stamina meter van je tegenstander. Voorheen kon je nog weleens gemakkelijk matches winnen door iemand maar constant te rammen, zonder dat er ook maar enige show aan te pas kwam. Dit is zonde, want dit is natuurlijk niet wat WWE is. Vandaar dat men in WWE 2K17 zich veel meer richt op het show-element. De gevechten dienen variatie te hebben, zieke moves, spektakel en ook heel belangrijk is om het publiek af en toe op te jutten. De nadruk ligt hierdoor veel meer op de show er omheen en men heeft er alles aan gedaan om je de juiste middelen in de game te geven, zodat je zelf meer show kan creëren.

1471527906-557-capture-d-ecran

Dat creëren maakt de game je gemakkelijker doordat er nu backstage fights zijn toegevoegd en je de mogelijkheid hebt om het publiek in te duiken met je tegenstander. Dit alles zorgt voor veel meer adrenaline bij het publiek en dat draagt positief bij aan jouw populariteit tijdens de match. De game kent daarnaast ook veel meer animaties en er is meer variatie te zien bij de moves van de personages. In principe blijven de moves in de basis hetzelfde, maar deze kunnen nu op meerdere manieren uitgevoerd worden. Wil je iemand bijvoorbeeld door een tafel heen knallen? Dan kan dat met een duw, een takedown, een salto vanaf een ladder en zelfs met een sprong bovenop deze persoon. Dit maakt gevechten uitermate dynamisch en automatisch ook leuker, omdat de variatie volop aanwezig is. Door al deze veranderingen en toevoegingen komt de essentie van WWE als sport zijnde nog meer naar voren in de game.

Uitstekende presentatie en grafisch veel vooruitgang

Wat meteen opviel bij WWE 2K17 is dat het gehele menu compleet op de schop is gegaan. De menu’s van de game ogen volwassener, overzichtelijker en zijn ook meer stijlvol geworden. De presentatie van de game is in vele opzichten drastisch verbeterd en dat uit zich niet alleen in het menu, maar ook tijdens de matches. De games hebben nog nooit zo dicht bij de sport gelegen en de backstage fights dragen hier ook aan bij. Eindelijk maar toch is dit terug. Ook de algehele presentatie tijdens een match is top notch, want alvorens een match begint heb je al het idee dat je naar een echte WWE-match zit te kijken waar je zelf de hoofdrol in speelt, puur door de juiste weergave van alle showelementen en het commentaar.

1471527906-3882-capture-d-ecran

Wat betreft het technische aspect kent WWE 2K17 de beste physics die we tot op heden in de franchise hebben gezien. Zo valt het meteen op dat er veel werk is gestoken in de animaties van de Superstars en zo ook hun haar. Het is geen Uncharted of Tomb Raider, maar hier zit overduidelijk veel aandacht in dat zelfs dat kleine onderdeel – want dat is het in feite – gaat opvallen als je de Superstars individueel bekijkt. Daarnaast zijn de uiterlijke kenmerken van de Superstars geheel op orde en ook het publiek ziet er fantastisch uit.

Er is veel variatie aanwezig wat betreft de toeschouwers en zodoende zul je veel moeite hebben om ‘dezelfde’ toeschouwer in het publiek te spotten. Wat ook bijdraagt is dat het publiek een behoorlijke verandering is ondergaan, want zij juichen nu veel meer mee en ook zij zijn voorzien van nog meer animaties, wat het show aspect eens te meer ten goede komt. Wat we wel nog zagen was dat de anti-aliasing niet altijd op orde is dus daar kan nog aan gesleuteld worden, maar dat is slechts een detail. Puur omdat de rest er over het algemeen uitstekend uitziet.

Voorlopige conclusie

WWE 2K17 brengt match na match een presentatie die ontzettend veel lijkt op een daadwerkelijke TV-uitzending. De franchise is veel volwassener geworden en dat uit zich in het hebben van meer animaties, een verbeterde presentatie, meer realistische physics en het feit dat wedstrijden meer om de show zijn gaan draaien. Het vechten buiten de ring is uitermate vermakelijk, het roster is groter dan ooit en wederom krijg je veel te doen in de game, waardoor de productiewaarde enorm hoog ligt. Wij durven daarom nu al te zeggen dat dit de beste WWE-game gaat worden die 2K op de markt gaat brengen, de franchise maakt nu echt grote stappen vooruit en dat ga je duidelijk merken met de komst van WWE 2K17. Gelukkig laat de review niet lang meer op zich wachten, want de game ligt al op 11 oktober in de winkels.