Gearbox Software kwam eerder dit jaar met Battleborn, een game die wij in onze review nog met een uitstekend cijfer beloonden. Toch werd de game geen daverend succes, zo daalde de prijs al erg snel na de release en heeft de game de verwachtingen ook niet waargemaakt als het gaat om verkopen. Daarom kwam een gerucht dat via Kotaku ontstond ook niet als een grote verrassing.

De website wist namelijk te melden dat een anonieme bron dicht bij de ontwikkelaar had verteld dat Battleborn binnenkort free-to-play wordt. Een dergelijke strategie zagen we recentelijk nog bij Evolve, een game die het ook niet waanzinnig heeft gedaan. Zodoende klonk dit gerucht best geloofwaardig.

Toch blijkt het niet waar te zijn, want Randy Pitchford, CEO van Gearbox, heeft namelijk via Twitter ontkend dat Battleborn free-to-play gaat. Vervolgens wist hij wel te melden dat de studio nog onaangekondigde plannen heeft voor een gratis proefversie van de game.

Wat we van deze proefversie kunnen verwachten is niet duidelijk. De plannen zijn namelijk nog in een vroeg stadium en nog verre van definitief. Het gaat waarschijnlijk om een vrij traditionele demo, waarbij je je voortgang kan bewaren als je besluit om de volledige game aan te schaffen. Ook de inhoud van de proefversie is niet bekend, maar volgens Pitchford zal het om ongeveer 10% van de content van de volledige game gaan.

Verder is er dus nog niks bekend over de gratis proefversie van Battleborn. Het is zelfs nog onduidelijk of de demo ook naar de consoles komt. Uiteraard houden we jullie op de hoogte en laten we het weten als Gearbox met meer informatie komt.