Afgelopen maandag kon je lezen dat er een teaser in Watch_Dogs 2 was gevonden van een onbekende Ubisoft game. Deze teaser kon je verkrijgen door een bepaalde missie te starten waarbij je in moest breken bij Ubisoft.

Deze teaser blijkt nu voor de game Pioneer (kan ook projectnaam zijn) te zijn en deze game bestaat ook echt, aldus Kotaku die dat meldt op basis van anonieme bronnen. De game verkeert echter op een moeilijk punt in de ontwikkeling en het zal nog wel even duren voordat de game aangekondigd wordt.

De ene bron vertelde Kotaku dat het project volgend jaar aangekondigd zou worden, maar dat Ubisoft verschillende personen heeft aangewezen in de afgelopen tijd om de ontwikkeling te overzien, wat gepaard gaat met wat vertraging. Doordat de ontwikkeling niet al te soepel gaat, wordt de game momenteel ‘retooled’

“The project was supposed to be announced next year. That won’t happen now and Pioneer is now being ‘retooled.’”

Een andere bron voegde hier aan toe dat de easter-egg aan Watch_Dogs 2 werd toegevoegd, toen de ontwikkeling er nog rooskleurig uitzag. Bijgevolg is er nu dus een wat onhandige situatie ontstaan, maar deze gehele missie eruit halen was blijkbaar ook geen optie. Of men is het domweg vergeten.

“When they decided to make the easter egg in Watch Dogs 2 they didn’t know it was going to be like this so it’s a bit awkward,”