Site icon PlaySense

Bouw nu je eigen basis in No Man’s Sky

knipsel
Recent lieten we al weten dat Hello Games na maanden van stilte weer wat van zich had laten horen. Dit was om de Foundation update aan te kondigen en die is afgelopen weekend uitgerold waarmee er een hoop nieuwe features aan de game zijn toegevoegd.

Eén van de belangrijkste toevoegingen is dat je nu een basis kunt bouwen. Daarnaast zijn er nog nieuwe modi toegevoegd, namelijk Normal, Creative en Survival. In de Normal modus kun je ontspannen het universum verkennen, zoals je dat al sinds de launch kan. Kortom, de oorspronkelijke game.

In Creative kun je je eigen basis bouwen zo groot als je maar wilt en tegelijkertijd kun je het universum blijven verkennen. In de Survival modus krijg je een meer uitdagende ervaring, waarbij het lastiger is om te overleven.

Het bouwen van een basis is natuurlijk een vrij grote toevoeging en je kan dit doen op elke planeet. Deze basis kan je gebruiken om te schuilen evenals om items in op te slaan, maar ook kan je NPC’s inhuren die nieuwe tech en producten voor je gaan onderzoeken. Je kunt op ieder moment terug teleporteren naar je basis, zodat je die niet kwijtraakt als je verder het heelal in reist.

Als je eenmaal een basis hebt aangelegd, kan je ook op de planeten zelf nieuwe dingen aanleggen. Denk hierbij aan savepunten, die weer van belang zijn voor de Survival modus. Ook kun je gemakkelijk way points aanleggen, zodat je sneller terug kan keren naar je ontdekkingen. Verder is het mogelijk om Signal Scanners in te zetten die resources vinden die nabij zijn en tevens kan je Mining Harvesters inzetten, die resources verzamelen als je afwezig bent.

Ook voegt de update nog Freighters toe en dit zijn schepen die zich overal in het heelal bevinden. Je kunt deze betreden en je kan daar kiezen om de loyaliteit van de kapitein van het schip te kopen om er controle over te krijgen. Je kunt vervolgens items opslaan die je in kan zetten voor handelen en als je eenmaal een freighter beheert, kan je die op ieder moment oproepen.

Als laatste zijn er nog diverse kleine andere veranderingen en verbeteringen. Zo heeft Hello Games verschillende veelgevraagde tweaks toegepast, grotere opslagruimte toegevoegd, een sneller menu en nog veel meer.

Hieronder hebben we nog de algemene changelog van deze Founders update voor je.

General Gameplay

Localisation

User Interface

Generation

Creatures

Atmospherics

Terrain

Visuals

Space

Space Combat

Freighters

Audio