nmsvehicle
Afgelopen weekend werd de Founders update voor No Man’s Sky uitgebracht en die voegde een hoop nieuwe features toe, waarover je alles kunt lezen in dit bericht. Deze update is zowel op de PlayStation 4 als op de PC uitgerold en zodoende is men in de broncode van de game gaan kijken.

Iemand op Reddit is gaan rondsnuffelen in de code en kwam wat interssante zaken tegen. Zo meldt Reddit gebruiker eegandj dat hij in de .ini files referenties heeft gevonden naar een buggy, wat suggereert dat er voertuigen naar de game gaan komen.

Er was overigens meer dan alleen een referentie te vinden, namelijk ook textures, een 3D model van een grond voertuig, bandenmodellen en bijbehorende textures. Na wat gerommel heeft hij het één en ander werkende in de game gekregen, zie hieronder.

Hello Games heeft duidelijk tijd geïnvesteerd in het maken van een voertuig, dat blijkt wel uit de beelden. Of dit voertuig ook daadwerkelijk naar de game gaat komen is vooralsnog even afwachten, aangezien er officieel nog geen uitspraken over zijn gedaan.