knipsel
We weten allemaal dat de liefde tussen Konami en Kojima op een beroerde manier ten einde is gekomen. Inmiddels is Kojima met zijn nieuwe studio bezig met Death Stranding en gisterennacht werd hij geëerd met een Industry Icon Award tijdens The Game Awards.

Dat was een eerbetoon voor zijn werk, maar ook werd hij in het zonnetje gezet omdat hij vorig jaar van Konami niet aanwezig mocht zijn bij het evenement. In een gesprek met Glixel heeft organisator van The Game Awards, Geoff Keighley, iets meer inzicht gegeven op de ‘barre’ omstandigheden van Kojima in zijn laatste maanden bij Konami.

De laatste zes maanden van de ontwikkeling van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain heeft Kojima geheel afgesloten van zijn team doorgebracht. Hij werd opgesloten in een kamer op een andere verdieping dan waar zijn team zat. Communicatie was niet mogelijk, want dat verliep via een tussenpersoon.

“The fact that he finished that game under those circumstances is just amazing. He was locked in a separate room on a different floor than his development team for the final six months of development. He couldn’t even talk to them – he had to talk through someone else. That’s how that game was finished.”

Kojima heeft – afgaande op de woorden van Keighley – de game dus in complete isolement af moeten maken. Konami noch Kojima hebben hier verder toelichting op gegeven dus we moeten Keighley op zijn woorden geloven. Maar hij is een goede vriend van Kojima, dus het lijkt een geloofwaardige omschrijving van de situatie te zijn.

Wat de redenen allemaal ook mogen zijn, dit is wel erg bizar. Nietwaar?