ps4-china-bundles-1

Chinese retailers hebben vandaag nieuwe pre-orders online gezet voor drie nieuwe PS4 bundels die binnenkort uitkomen. De bundels zijn exclusief voor China en Sony hoopt hiermee meer terrein te kunnen winnen in het land. Het land deed gaming consoles in 2000 in de ban en vanaf dat moment tot aan maart 2015 heeft niemand een gaming console kunnen lanceren in China. Dit is best bijzonder, aangezien games toch behoorlijk populair zijn in China. Men is er echter zo aan gewend geraakt, dat het gamen in internetcafés en op de mobiele telefoons de boventoon voeren.

Met de nieuwe bundels biedt Sony echter een interessante optie voor de Chinezen om ook thuis te kunnen genieten van games tegen een normale prijs. De bundels lanceren in de kleuren goud, zilver en rood, wat zich uit in de kleur van de tweede DualShock 4 controller. Verder bevat de bundel een PlayStation Plus abonnement voor drie maanden en vier games.

Dit alles gaat over de toonbank voor 2299 Yuan, wat zich vertaalt naar zo’n 310 euro. Het is voor Sony erg belangrijk om succes te hebben in China, aangezien de afzetmarkt er enorm is. Toch blijft het erg moeilijk om na zo’n lange gaming console ban de markt te kunnen penetreren. China is vandaag de dag echter zo belangrijk geworden voor de entertainment industrie, dat zelfs Hollywood films als World of Warcraft daar meer omzet hebben bereikt dan in andere landen. Het is dus logisch dat Sony graag de Chinezen massaal aan de PS4 ziet gaan.