knipsel
EA en DICE hebben de eerste details van de They Shall Not Pass uitbreiding voor Battlefield 1 bekendgemaakt. Deze uitbreiding zal in maart 2017 verschijnen en nieuwe maps, wapens en een speelbare factie bevatten.

Onderaan dit bericht tref je een galerij met daarin een aantal zogenaamde ‘concept exploration’ afbeeldingen. Deze afbeeldingen geven de visie van DICE op de maps weer die je in deze uitbreiding aan zult treffen.

Een belangrijk gevecht in de Eerste Wereldoorlog was de slag om Verdun. Als gevolg van de vele kogels die werden afgevuurd, zijn er grote branden ontstaan in het bos. Dit bos omringde een stad en bijgevolg ontstond er een dermate heftige situatie dat men dit gevecht ‘Devil’s Anvil’ heeft genoemd.

DICE heeft geprobeerd om die heftigheid over te brengen naar de map die je in deze uitbreiding treft, maar het gaat verder dan dat. Het gevecht om Verdun verplaatste zich al snel naar dorpjes als Samogneux en daarbij veranderden complete bossen in totaal vernietigde gebieden. Deze slag heeft uiteindelijk 9 maanden geduurd en de transformatie die deze omgeving in die tijd heeft ondergaan wil men aan je laten zien. Dat belooft wat dus.

Naast de slag om Verdun is ook de slag om Soissons een inspiratiebron voor een nieuwe set maps. In deze maps draait het meer om de grote Franse tank aanvallen. Het gevecht draait om een aantal belangrijke bruggen over de Aisne rivier en er is iets groots dat schuilt in het dorp van Fismes.

Klinkt allemaal erg goed, nietwaar? Bekijk hieronder de concept exploration afbeeldingen, zodat je een beeld bij het verhaal krijgt.