Voor Sony PlayStation was 2016 een erg mooi jaar. Er kwamen verschillende toptitels uit en tevens bracht Sony nieuwe hardware uit. De PlayStation 4 Slim, de PS4 Pro en PlayStation VR verschenen immers allemaal in het afgelopen jaar.

In een interview met het Japanse 4Gamer heeft Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studios, alvast kort vooruitgeblikt op 2017. Hij noemde 2016 nog echt het jaar van de PlayStation hardware. Over volgend jaar kon Yoshida zeggen dat hij vindt dat 2017 voor PlayStation het jaar van de software moet worden. Er zal “geweldige software” verschijnen die gebruik moet maken van de nieuwe hardware, aldus Yoshida.

Overigens keken er nog enkele ontwikkelaars van Sony’s studio’s vooruit naar 2017 en de jaren daarna. De producer van Bloodborne zei momenteel aan “ambitieuze titels” en nieuwe concepten te werken. De director van Gravity Rush 2 meldde dat zodra het werk aan die game voltooid is, men snel bezig zal gaan met een nieuw project. Hij verwacht dat 2017 weer een druk jaar zal worden.

Al met al kunnen we wel zeggen dat de verwachtingen bij Sony voor 2017 erg hoog zijn, dus laten we hopen dat er inderdaad veel mooie games zullen verschijnen.