Gisteren kon je al lezen dat ik best te spreken ben over het nieuwste deel in de Resident Evil franchise, en dan druk ik me eigenlijk nog bijzonder licht uit. Ik sta dan ook te springen om aan de DLC-pakketten te beginnen, waarvan de eerste twee telgen al op 31 januari en 14 februari in de virtuele winkelrekken van het PSN zullen belanden. Meer zelfs, PlayStation eigenaars zullen eerder met de uitbreidingen aan de slag kunnen dankzij een exclusiviteitsdeal tussen Capcom en Sony. Wie het spel op de Xbox speelt, zal tot 21 februari geduld moeten uitoefenen.

Nog interessanter wordt het wanneer je hoort wat de DLC-pakketten precies zullen bevatten. Het eerste pakket – Banned Footage Vol. 1 – vuurt twee extra levels op je af, Bedroom en Nightmare, waarin je respectievelijk uit een afgesloten kamer dient te ontsnappen en het tot de ochtend moet uithouden tegen een nietsontziende stroom vijanden. Een extra moeilijke modus met de toepasselijke titel ‘Ethan Must Die’ zal de sadomasochisten onder ons – of, met andere woorden, de Dark Souls fans – dan weer lange tijd weten bezig te houden.

Banned Footage Vol. 2, dat om de één of andere reden op Valentijnsdag zijn debuut zal maken op de PlayStation 4, geeft fans van de game nog meer lekkers. In ’21’ mag je je kansen wagen in een nieuw sadistisch spel van Lucas Baker. ‘Daughters’ zal laten zien hoe de Baker familie in het leven stond voor de tragische gebeurtenissen uit de hoofdgame plaatsvonden en ‘Jack’s 55th Birthday’ wordt een humoristische modus waarin je een hongerige Jack Baker zo snel mogelijk van het nodige voedsel moet voorzien. Spanning en plezier gegarandeerd.

Over het aangekondigde derde DLC-pakket is nog niets bekend. Wel weten gamers die Resident Evil VII reeds uitgespeeld hebben al dat er een gratis nieuw hoofdstuk van het verhaal onderweg is dat luistert naar de titel ‘Not A Hero’. Als ik de achtergrond goed bestudeerd heb, zullen we hier een bekend – maar om spoilers te vermijden hier niet specifiek vernoemd – personage onder de duimen krijgen, wat deze extra missie ongetwijfeld tot een must-play voor fans van het eerste uur zal maken. Wat denken jullie? Wordt dit de moeite en het geld waard?