Tony Hawk’s Pro Skater 5 is het laatste deel binnen de welbekende skating franchise, maar deze game werd allesbehalve goed ontvangen. De game kwam uit in oktober 2015, vlak voor het moment dat de licentieovereenkomst tussen Activision en Tony Hawk afliep. De game bleek bij de release een ontzettende rush-job te zijn dat vooral zo snel mogelijk op de markt moest komen. Dat ging niet zonder slag of stoot en de titel ontving ontzettend veel kritiek.

Nu is de licentie niet meer in handen van Activision en is Tony Hawk bezig met een nieuw project. Dit meldde hij tijdens een interview met Jenkem Magazine. Hij vertelde aan een game te werken, maar niet met Activision. Het is volgens Tony Hawk echter nog erg vroeg en daarom kon hij nog niet veel kwijt over wat het gaat worden. Er zijn ook nog geen contracten getekend, maar wel is hij erg enthousiast. Dit komt met name door het feit dat hij het idee heeft dat de game nu bij de juiste mensen ligt en hij hoopt hier snel meer details over te kunnen prijsgeven.

Na de teleurstelling van het laatste deel is dit eigenlijk een kwestie van eerst zien en dan geloven. De franchise genoot in de beginjaren van een gigantisch succes, maar dit zwakte naarmate er meer games uitkwamen snel af.

Hopelijk weet Tony Hawk zijn franchise met een nieuw deel, nieuwe ontwikkelaar en uitgever, weer goed op de kaart te zetten.