NioH is nu ruim een week uit en deze game van Team Ninja zit ontzettend goed in elkaar, zoals je in onze review hebt kunnen lezen. Natuurlijk kun je wel zo nu en dan eens een bug tegenkomen, maar het blijkt nu dat het spel een wel heel erg vervelende bug bevat.

Via Reddit en NeoGAF hebben verschillende mensen namelijk over een bug in NioH geschreven die je savedata laat verdwijnen. De bug duikt slechts bij enkele mensen op wanneer ze een nieuw personage aanmaken. Nadat ze dit gedaan hebben, is het bestand van het oude personage (dat je normaal gesproken gewoon weer moet kunnen laden) volledig verdwenen.

Het gaat hier dus om een erg lastige bug. Een gebruiker liet op Reddit weten dat hij op deze manier een personage van level 98 is verloren, waar hij vanzelfsprekend erg veel tijd in heeft gestoken. Koei Tecmo heeft nog niet laten weten wanneer dit probleem verholpen wordt. In de tussentijd kun je het beste je savedata op een USB-stick zetten voordat je besluit om een nieuw personage aan te maken.