Site icon PlaySense

Dit zijn alle Horizon: Zero Dawn Trophies met wat tips


Horizon: Zero Dawn ligt vanaf morgen in de winkels voor de PlayStation 4 en velen van jullie gaan de game halen, zo bleek wel uit jullie reacties op de Jouw mening van afgelopen zondag. Leuk om te weten is dat Horizon: Zero Dawn een interessante game is om ook Platinum te halen.

Hieronder hebben we de volledige Trophy lijst voor je, maar weet dat het wat (gameplay) spoilers kan bevatten. Verder kijken is dus op eigen risico.

Platinum

Goud

Zilver

Brons

Let op: Vanaf hier gaan we dieper op het halen van de Trophies in alsook dat je hieronder verhaal gebonden Trophies treft. Dit bevat dus nog meer spoilers ten opzichte van hetgeen hiervoor.

Brons – Verhaal gebonden Trophies

Als laatste hebben we nog wat tips voor je. Weet dat je Horizon: Zero Dawn Platinum kan halen in één playthrough. Alle Trophies kun je dus op je gemak verzamelen, mede omdat je na het uitspelen terug de wereld in kan gaan om de resterende Trophies te scoren. Houd alleen wel rekening met de ‘All Allies Joined’ Trophy, die is als enige in potentie te missen.

  1. De Blazing Sun Mark in alle trials halen is niet bijzonder moeilijk, maar wordt nog wat gemakkelijker met het ‘Shield Weaver’ outfit.
  2. Het Shield Weaver outfit bemachtigen zo snel mogelijk als dat kan is sowieso aan te raden, zie daarvoor de video hieronder.
  3. Het omver slaan van 23 Grazer dummies ofwel trainingspoppen kan best een zoektocht zijn. Weet dat ze in bijna alle nederzettingen in het Nora land te vinden zijn. Bij het huis van Rost tref je er zeven en op diverse andere plekken veelal twee. Geen zin om te zoeken? Check de video hieronder.
  4. Level 50 bereiken lijkt een uitgebreide klus, maar als je voor de Platinum Trophy gaat zul je dat level ruim voor het bemachtigen van de Platinum Trophy al bereikt hebben.
  5. Voor de verzamelobjecten, zoals bekers, bloemen en meer, kan je maps kopen. Dit kan bij handelaren in Meridian.

Shield Weaver outfit gids

Grazer dummies gids

Als laatste is er nog de ‘All Allies Joined’ Trophy. Die is in potentie te missen, hoewel dat nog onderzocht wordt door de Trophy jagers. Om deze Trophy niet te mislopen, zul je bij alle dialoog opties voor het hartje moeten kiezen. Of dat daadwerkelijk effect heeft moet nog aangetoond worden, maar mensen hebben door dat te kiezen in ieder geval de Trophy gehaald. Hierbij geldt overigens ook nog dat je de volgende zijmissies allemaal voltooid moet hebben alvorens je aan de endgame begint, anders krijg je deze Trophy niet en moet je het achteraf opnieuw doen.

Alle zijmissies kun je gedurende je avontuur vanzelf op je pad treffen. Enkel de Redmaw zit wat ‘verborgen’. Die speel je pas vrij bij het jagersgilde in Meridian als je één set trials hebt afgewerkt met in ieder geval een halve zon als rating.