Uncharted: The Lost Legacy zal later dit jaar moeten verschijnen en via de laatste editie van Game Informer zijn er wat nieuwe details bekendgemaakt. Zo weten we nu dat de antagonist in deze stand-alone game ene Asav is. Hij is een opstandige rebellenleider die eerder voor de overheid heeft gewerkt. Tegenwoordig zoekt hij naar cultureel belangrijke schatten.

Er is een link met de twee hoofdpersonages uit deze nieuwe game, aangezien Nadine een historie met Asav heeft. Omwille van die reden huurt Chloe Nadine in, maar hoe de verhoudingen onderling tegenwoordig zijn is nog niet bekend.

Verder kon Naughty Dog kwijt dat The Lost Legacy langer zal zijn dan de Left Behind uitbreiding van The Last of Us, maar tegelijkertijd is de game wel korter dan Uncharted 4. De game speelt zich overigens een half jaar na Uncharted 4 af.

Als laatste bevat deze game ietwat meer stealth wat terug komt in de gameplay. Zo is er nu een lock-picking minigame en je kunt je pistool bijvoorbeeld uitrusten met een geluidsdemper. Verder kan Nadine vijanden voor je markeren en je helpen in het gevecht. Ook is het mogelijk om in een jeep te stappen en langs vijanden te rijden om daarmee conflicten uit de weg te gaan.