Het is alweer drie jaar geleden dat Dead Island 2 werd aangekondigd. Er heeft zich ondertussen al heel wat afgespeeld rondom de game, maar het is inmiddels alweer een tijdje stil. Eurogamer heeft aan Deep Silver gevraagd hoe het nu zit met de game en het antwoord was dat Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling is.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het spel werd gemaakt door Yager. Het vervolg op Dead Island moest in de lente van 2015 verschijnen, maar het bleek al snel dat dit niet gehaald zou worden. Dit was het begin van een chaotische tijd rondom de game. Zo werd het spel uitgesteld naar 2016, maar niet lang daarna kwam het nieuws naar buiten dat Yager van het project was gehaald.

Uiteindelijk werd het spel overgeheveld naar Sumo Digital en zij zijn nu volgens de uitgever nog steeds bezig met Dead Island 2. Wanneer we de game mogen verwachten is nog steeds niet bekend.

“Dead Island 2 is in development at Sumo Digital, and we are excited by the progress the team are making with Deep Silver’s most successful IP. When we are ready to share more information, we will.”