Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands kreeg vorige maand de Narco Road uitbreiding. Die uitbreiding verscheen relatief snel na de release van de gewone game en nu ruim een maand later staat de volgende uitbreiding alweer bijna klaar, Fallen Ghosts.

Deze uitbreiding is van een releasedatum voorzien en die staat op 30 mei, voor Season Pass houders althans. Beschik je niet over een Season Pass? Dan zal je tot 6 juni moeten wachten alvorens je de uitbreiding aan kan schaffen. De losse prijs voor deze DLC is €14,99.

Gezamenlijk met de aankondiging van de releasedatum gaf Ubisoft de onderstaande informatie vrij, zodat je een beetje een idee hebt wat je kunt verwachten.

Fallen Ghosts speelt zich af na de val van het Santa Blanca kartel. Nu Unidads militaire kracht de controle over Bolivia niet meer kan handhaven, heerst er een burgeroorlog in het land. Om de orde te herstellen werft Unidad kartelleden, veteranen, huurlingen en criminelen uit nabijgelegen landen als vrijwilligers. Samen vormen ze een nieuwe speciale eenheid: Los Extranjeros, met de opdracht om alle Amerikaanse agenten op te sporen en te elimineren.

In deze chaotische situatie hebben de Ghosts een laatste missie: de resterende CIA leden en Amerikaanse burgers uit het land evacueren. Terwijl ze op weg zijn naar een missie worden de Ghosts neergehaald, waardoor ze zich zonder externe ondersteuning in het midden van de jungle bevinden en geconfronteerd worden met dodelijke vijanden die zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Deze elitesoldaten worden in vier klassen verdeeld:

  • Armored – Uitgerust met grote kogelvrije platen, zijn ze vooral dreigend op korte afstand.
  • Elite Sniper – Met hun speciale bewegingsdetector missen deze snipers geen enkel doelwit op lange afstand.
  • Jammer – Dankzij een storingsantenne in hun rugzak, kunnen ze drones neutraliseren en elektrische apparatuur verstoren.
  • Covert Ops – Met een prototype dat hen bijna geheel onzichtbaar maakt en een krachtige kruisboog, geven ze een nieuwe betekenis aan het woord ‘Ghost’.

Deze uitbreiding is goed voor 15 nieuwe missies en hierin zullen de spelers 4 nieuwe bazen moeten uitschakelen die te vinden zijn in drie verschillende regio’s. In tegenstelling tot Narco Road zullen spelers nu op level 30 beginnen en beschikken over alle vaardigheden uit de hoofdgame. De level cap gaat met deze uitbreiding van 30 naar level 35 en er zijn 9 nieuwe vaardigheden vrij te spelen.

Verder brengt deze uitbreiding nog zes nieuwe wapens met zich mee, inclusief een kruisboog die explosieve pijlen af kan schieten. Ook zal de ‘Advanced’ en ‘Expert’ moeilijkheidsgraad verder worden aangepast, zodat er een nog grotere uitdaging ontstaat.