Eén van de weinige echte verrassingen tijdens de persconferentie van EA gisteren was de aankondiging van A Way Out. Deze EA Originals game wordt ontwikkeld door Hazelight, de studio die eerder Brothers: A Tale of Two Sons maakte. Inmiddels zijn er wat meer details bekendgemaakt.

A Way Out vertelt het verhaal van Leo en Vincent, twee gedetineerden. Zij kennen elkaar aan het begin van het spel nog niet, maar dit verandert naarmate het verhaal vordert. Het unieke coöp ontwerp van A Way Out zorgt ook voor nieuwe mogelijkheden voor de verhaalvertelling.

Tijdens de game zullen de individuele verhalen van Leo en Vincent namelijk verteld worden. Echter zullen de twee mannen moeten samenwerken om uit de gevangenis te ontsnappen en zo zullen gaandeweg een echte band opbouwen. Volgens Hazelight biedt A Way Out een unieke ervaring als het gaat om verhalende coöp games, met een emotioneel verhaal dat volledig via deze twee personages verteld wordt.

Het spel zal ook innovatieve coöp gameplay bevatten, aldus de ontwikkelaars. De emotionele momenten worden afgewisseld met de nodige actie, waaronder achtervolgingen, infiltratiemissies, man-tot-man gevechten en vuurgevechten. Het is hierbij belangrijk dat de spelers goed samenwerken. Voor de duidelijkheid, A Way Out is echt alleen maar in coöp te spelen. Dit kan met een vriend op de bank, maar het spel kan ook online in coöp gespeeld worden.

A Way Out zal aan het begin van 2018 digitaal worden uitgebracht, maar een precieze releasedatum is nog niet bekend. De game verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Mocht je de aankondiging gisteren gemist hebben, dan kun je hier de eerste beelden nog eens bekijken.