Het verhaal van Nathan Drake is met Uncharted 4: A Thief’s End inmiddels tot een einde gekomen, maar helemaal klaar is de franchise nog niet. Later dit jaar krijgen we immers Uncharted: The Lost Legacy waarin Chloe en Nadine de hoofdrol spelen.

Deze uitbreiding is een stand-alone game en staat los van de avonturen van Nathan, maar is het nadien ook gedaan met de franchise? Die indruk werd immers wel gewekt, zeker als je de laatste grote game ook nog de subtitel ‘A Thief’s End’ geeft.

Toch is een nieuw deel helemaal niet uitgesloten, zo vertelde Josh Scherr van Naughty Dog toen we met hem over Uncharted: The Lost Legacy spraken. Naughty Dog laat nooit een franchise helemaal gaan en hoewel er geen plannen zijn, zeg nooit nooit.

“Zeg nooit nooit. We zitten nu in de afrond fase en steeds meer mensen schuiven naar het The Last of Us team. Wie weet wat de toekomst ons brengt. We houden allemaal van Uncharted, van de personages, de wereld die we hebben gemaakt enzovoort. We willen ook nooit definitief afscheid nemen van een franchise. Maar als er een nieuwe Uncharted komt, dan hebben we daar nu geen plannen voor. Dat is waar we momenteel staan”

Kortom, er zijn geen plannen, maar het is absoluut niet uitgesloten dat er nooit meer een nieuwe Uncharted komt.