Uncharted: The Lost Legacy verschijnt in augustus en daarmee krijgen we na Uncharted 4 alsnog een nieuw avontuur voorgeschoteld. Dit avontuur is wat korter dan dat van Nathan Drake in Uncharted 4, maar desondanks hebben we het hier over een volwaardige game.

We vroegen de co-writer van de game, Josh Scherr, in hoeverre deze game nog verbonden is aan de andere games en dan met name Uncharted 4. Hierop gaf Scherr aan dat The Lost Legacy een compleet losstaand avontuur is. Spelers hoeven eerdere delen niet gespeeld te hebben om van dit avontuur te genieten.

“Hopefully The Lost Legacy will bring some new people to the franchise, because you don’t need to have played or have owned Uncharted 4 in order to enjoy this.”

Vervolgens vroegen we Scherr of er dan helemaal geen link is met eerdere games, maar dat is niet het geval. Er zitten wat leuke verwijzingen in, maar dat is het dan verder.

“Yeah, I mean, you know because Chloe knows Nathan Drake, there are little references and things like that. But no, this is its own thing for the fans. You know, for the people that haven’t played [Uncharted] before, hopefully this encourages them to play the other ones.”

Kortom, als je geheel nieuw bent met de franchise, dan kan je zonder problemen instappen bij The Lost Legacy. De hoop is dan vooral dat je de eerdere delen ook gaat spelen. Verder toont dit eens te meer aan dat het echt een los avontuur is buiten Nathan Drake en andere bekende personages om.