Tegenwoordig zijn er een heleboel ontwikkelaars die maar een paar man in dienst hebben en dat betekent ook vaak dat zij ‘kleine’ games maken. Phantom8 bestaat uit slechts tien man, maar zij laten op het Europese PlayStation Blog weten dat hun nieuwste game, Past Cure, de speler de indruk zal geven van een grote Triple-A titel.

In Past Cure speel je als Ian, een voormalig elite soldaat die achter de mensen aan gaat die hem jarenlang hebben vastgehouden en op hem hebben ge√ęxperimenteerd. Door deze experimenten beschikt Ian over bijzondere gaven, maar hij heeft wel steeds meer moeite om de werkelijkheid en de droomwereld gescheiden te houden.

Het spel is volgens de ontwikkelaar een mix van de films Inception, John Wick en Fight Club. Het vechten staat dan ook centraal in Past Cure en om dit er zo realistisch mogelijk uit te laten zien, is de hulp van een aantal MMA-vechters ingeroepen. Door middel van motion capture worden hun bewegingen overgebracht naar het spel.

Het is de bedoeling dat Past Cure in het laatste kwartaal van dit jaar zal verschijnen als fysiek en digitaal exemplaar. Voor nu moeten we het even doen met een trailer en die kun je hieronder aanschouwen.