Zoals al enige tijd bekend is, zullen de klassieke auto’s terugkeren in F1 2017. De afgelopen weken heeft Codemasters verschillende auto’s onthuld en vandaag mogen we maar liefst vier klassiekers aan het huidige rijtje toevoegen.

Dit is trouwens ook de laatste update wat betreft de klassieke auto’s, want daarmee is de gehele line-up voor de game rond. Deze vier auto’s zijn allemaal van McLaren en hieronder vind je per auto meer details.

McLaren MP4/4, 1988 – bestuurd door Alain Prost en Ayrton Senna tijdens het Formula 1™ seizoen van 1988. De MP4/4, die werd aangedreven door Honda-motoren, is een van de meest iconische en dominante Formule 1 auto’s ooit gebouwd. De auto won bijna alle gereden races (15 uit de 16 gereden races) en claimde – op één na – alle pole positions in het seizoen van 1988. Deze auto vormde de drijvende kracht achter het eerste wereldkampioenschap dat Senna won.

McLaren MP4/6, 1991 – de toenmalig wereldkampioen Ayrton Senna en Gerhard Berger zaten achter het stuur van deze auto tijdens het seizoen van 1991. Deze auto werd door sommigen gezien als de meest competitieve auto allertijden, met acht overwinningen en tien pole postitions (een totaalscore van maar liefst 148 punten). Met deze auto won Senna zijn derde en laatste wereldkampioenschap.

McLaren MP4-13, 1998 – tijdens het seizoen van 1998 werd de McLaren MP4-13 bestuurd door Mika Häkkinen en David Coulthard. Ook deze auto bewees het sterkste van het seizoen te zijn, aangezien Häkkinen zijn eerste coureursklassement won en het McLaren-team haar eerste constructeurstitel sinds 1991 ontving.

McLaren MP4-23, 2008 – bestuurd door Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen tijdens het seizoen van 2008. De MP4-23 is met name bekend omdat het de auto is waarmee Hamilton zijn eerste wereldkampioenschap op dramatische wijze won op de Grand Prix van Brazilië, door Toyota-coureur Timo Glock in de laatste bocht van de laatste ronde te passeren. Hiermee werd hij vijfde van de race, wat genoeg was om het kampioenschap met een verschil van één punt te winnen van Ferrari-coureur Felipe Massa. Dit maakte hem de jongste coureur ooit die de titel binnen wist te slepen.

De McLaren MP4/4 uit 1988 is trouwens enkel te verkrijgen via een pre-order op de Day One editie van de game. Tevens maakt deze auto deel uit van de content van de Special Edition. Eventueel kun je deze auto ook later nog aanschaffen tegen een betaling.

F1 2017 ligt vanaf 25 augustus in de winkels voor de PS4, Xbox One en PC. Hieronder een trailer waarin je de vier iconische McLaren auto’s in beeld ziet.