Drie jaar geleden startte er een Kickstarter-campagne voor de game The Girl and the Robot. Dit was een succes en sinds een paar dagen is de game digitaal verkrijgbaar in de PlayStation Store. Binnenkort komt de game echter ook op disc uit, namelijk op 22 september.

De uitgave van de game op disc betreft een Deluxe Edition van The Girl and the Robot en deze bevat natuurlijk het spel zelf, maar ook de originele soundtrack. Deze is verzorgd door Eiko Nichols. Zij was ook verantwoordelijk voor de muziekstukken in Earthlock: Festival of Magic.

Zoals de titel al doet vermoeden speel je in The Girl and the Robot met een meisje en een robot. Beiden moeten ze vluchten van een kwaadaardige heks en doordat ze beiden in een penibele situatie zitten, ontstaat er langzaamaan een hechte vriendschap. Het gebruik van de unieke handgeschilderde art-style moet het geheel een sprookjesachtig uiterlijk geven.

Flying Carpets heeft voor de game inspiratie gehaald uit titels als ICO en The Legend of Zelda. Dit zijn natuurlijk niet de minste spellen, dus de ontwikkelaar legt de lat meteen heel erg hoog. Verwacht dus een combinatie van gevechten en puzzels.

Om je een idee te geven wat je van The Girl and the Robot kunt verwachten, is er een trailer verschenen en die is hieronder te bekijken.