De Gamescom 2010 is in volle gang en bij al dit soort grote evenementen betekent dat voor racefans één ding: Gran Turismo 5 nieuws. En daar hebben we dan ook aardig wat van. Onze vrienden van GT Planet zijn in Duitsland op de Gamescom en hebben een aantal dingen op hun site gezet.

Het eerste betreft de inhoud van de demo die daar beschikbaar is. GT Planet heeft alle auto’s en circuits die erin zitten genoteerd. Het punt is echter, een groot deel daarvan zijn auto’s en circuits die we al gezien hebben. In plaats van die allemaal onder elkaar te zetten, hebben we gewoon de nieuwe op een rijtje. De nieuwe auto’s zijn: Ferrari P4 race ’67, PDI Racing Kart 100, Jaguar XJ13 ’66, MkIV Ford ’67 (GT40 dus), Pagani Zonda R ’09, Lexus IS-F Concept ’08, Subaru Impreza Sedan ’10, BMW Z4 M Coupé ’08, Audi TTS Coupé ’09, Fiat 500F ’68, Fiat 500 1.2 8v Lounge SS ’08, Lamborghini Miura P400 Bertone Prototype, Volvo C30 R-design en een Corvette C3 Convertible. Nieuwe circuits zijn Monza, San Galgano en voor het karten Piazza del Campo.

Dat brengt ons bij het volgende stukje, jawel karten. Een tijdje terug kwam deze feature bovendrijven en Gran Turismo 5 kennende zou het karten worden waar Modnation Racers een puntje aan kon zuigen. Dat is het niet, maar in deze eerste footage van karten ziet het er toch alleraardigst uit. Geen schade op de kart, helaas ook nog geen geluid of een circuit met veel bochten, maar de eerste kart-gameplay is daar. Bekijk het hieronder.

Tenslotte heeft GT Planet een viertal screenshots geplaatst. Hierop zie je een Lamborghini Miura, een SLS AMG, een aantal raceauto’s en een aantal klassieke Japanners. Opvallend aan die laatste is dat het allemaal modellen zijn die standaard zouden moeten zijn, ze zaten allemaal al in Gran Turismo 4 of zelfs eerder (de oude Toyota Supra 3.0 voorop zat zelfs al in de originele Gran Turismo), maar toch lijken ze een interieur te hebben. Dit ondanks eerdere berichten dat de standaard auto’s van Gran Turismo 5 geen interieur zouden hebben. Bekijk het zelf hieronder. PS3-Sense houdt je uiteraard op de hoogte van de laatste GT5 nieuwtjes.

[nggallery id=409]