Er zijn ongetwijfeld heel veel PlayStation 4 eigenaren die graag met Capcom’s Dead Rising 4 aan de slag wilden, maar dat kon helaas niet. Capcom koos er namelijk voor om in het exclusieve bootje te stappen samen met Microsoft en bracht de game enkel naar de PC en Xbox One. Zonde, want Dead Rising 4 is wel degelijk een hele goede game.

De pijn van deze exclusieve deal wordt nu ongetwijfeld gevoeld, want de verkopen zijn erg tegengevallen. Zo heeft de game minder dan een miljoen exemplaren weten te verkopen en dat terwijl men gerekend had op minimaal 2 miljoen verkopen. De PC-versie werd ook nog eens eerst exclusief gelanceerd via de Windows Store, terwijl gamers juist te vinden zijn op Steam. Allemaal keuzes in het voordeel van Microsoft, maar niet zozeer in die van Capcom.

Street Fighter V heeft het overigens ook niet heel goed gedaan, wat weer te wijten valt aan het uitbrengen van incomplete games. Deze titel staat momenteel op 1.6 miljoen verkochte exemplaren, terwijl men hierbij gerekend had op 2 miljoen verkopen. Street Fighter II op de SNES blijft overigens de best verkopende titel in de franchise ooit, met maar liefst 6.3 miljoen verkopen.