Take-Two Interactive heeft gisterenavond haar resultaten bekendgemaakt over het tweede financiële kwartaal van dit jaar. Dit rapport bleek uiterst positief te zijn en het bedrijf draait als een tierelier, daar kwam het hele rapport eigenlijk op neer. We zullen jullie de saaie details besparen, maar één statistiek was toch wel opmerkelijk te noemen.

Zo meldde men dat Grand Theft Auto Online, het online component van Grand Theft Auto V, afgelopen juni en juli haar drukste maanden ooit beleefde. Op basis van actieve gebruikers zette de online dienst records neer en dat is toch wel bijzonder te noemen. De game kwam immers uit in 2013 voor de PS3 en Xbox 360 en later in 2014 voor de PS4 en Xbox One en in 2015 voor de PC. Hiermee hebben we het dus over een game die in wezen al meer dan 4 jaar oud is.

Het constant groeiende aantal actieve gebruikers is vooral te danken aan de regelmatige updates die Rockstar uitbrengt. Daarnaast is de game ook zo ingericht dat gebruikers constant geprikkeld worden om te blijven spelen en meer geld te verdienen.