F1 2010 zal op 24 september dan eindelijk op zijn finish komen, namelijk de schappen van de winkels. Daarna zal Codemasters’ Formule 1 game waarschijnlijk snel de winkels uit racen. Het is al een tijd geleden dat er een Formule 1 game op de Playstation 3 uitkwam, nadat F1 2009 vorig jaar gecanceled werd om wat meer tijd te hebben voor de nieuwe F1 game.

Codemasters lijkt gelijk te hebben gekregen. F1 2010 doet grafisch niets onder voor de absolute toppers in het race genre. In een video vergelijking tussen de echte GP van Monaco en die in de game was er nauwelijks verschil te zien. Dat is nog niet alles. In hun review van F1 2010 is Official Playstation Magazine helemaal weg van de game. Onderaan staan een paar quotes van OPM. De score? 9 uit 10. Dat komt vooral door het gevoel wat volgens OPM werkelijk fantastisch is. Of wij daar ook zo over denken, lees je ergens volgende maand in onze review op PS3-sense.

“It’s a game where first place is for a long time out of each, and where qualifying eighth on the grid is sometimes considered a good result.”

“Every successful overtake is a victory and every place lost is a crushing blow.”

“What it all adds up to is a sense of danger (and exhilaration) that’s greater than we’ve seen in the genre before.”

“It’s one of the most terrifying and intense racers ever made.”