Via retailers, zoals deze, is er informatie gelekt over de open beta van Gran Turismo Sport. Deze begint op 9 oktober en duurt tot 12 oktober, vier dagen dus. Er is geen limiet op het aantal spelers, iedereen kan de open beta downloaden uit de PlayStation Store. Je hebt verder ook geen PlayStation Plus abonnement nodig om de beta te kunnen spelen, deze is gratis voor iedereen.

In de beta zijn er drie tracks speelbaar; Northern Isle, Dragon Trail en Colorado. Verder kun je Daily Races doen, een stukje van de campagne modus, 8 events in de school-modus, 6 missies en circuit experience op de drie tracks.

Ook zijn er unlocks, zo kun je namelijk met elke 26 mijl (41km) die je rijdt in de beta een auto vrijspelen. Dit kan tot een maximum van vier auto’s. Als je de missies ook nog eens voltooid, dan krijg je een Group 4 auto en een Group 6 auto.

Elementen als auto’s, valuta en XP, alsook je Driver Profile inclusief rating en Sportmanship in de beta, zijn mee te verhuizen naar de uiteindelijke game.