Sony en Guerrilla Games hebben problemen met het officieel vastleggen van de naam van de aankomende uitbreiding voor Horizon: Zero Dawn, The Frozen Wilds. Sony heeft namelijk officieel een trademark voor de naam aangevraagd bij de US Patent and Trademark Office (USPTO), maar die aanvraag is nu opgeschort, wat betekent dat het proces van de aanvraag tijdelijk is stopgezet.

USPTO heeft namelijk geoordeeld dat de naam van de uitbreiding veel lijkt op die van een game waarvan de naam al eerder is aangevraagd. Het gaat om de mobiele game ‘Frozen Wild’ van ontwikkelaar Huuge Global Limited. Deze game kwam enkele dagen geleden uit en zorgt er dus voor dat Sony de naam van de uitbreiding voor Horizon: Zero Dawn voorlopig nog niet kan vastleggen.

De data waarop beide trademarks zijn aangevraagd zijn wel opmerkelijk. De aanvraag voor de mobiele game gebeurde op 28 mei. Sony heeft het handelsmerk voor The Frozen Wilds pas op 12 juni aangevraagd, terwijl de uitbreiding al in maart werd aangekondigd. Sony had dit dus gewoon veel eerder kunnen en moeten doen om zo problemen te voorkomen.

Wat dit oordeel uiteindelijk gaat betekenen is nog onduidelijk. USPTO moet nu gaan beslissen of de twee verschillende namen te verwarrend zijn voor consumenten. Als dit het eindoordeel is, dan moet Sony de naam van de The Frozen Wilds uitbreiding veranderen, of een bepaald bedrag aan Huuuge Global Limited betalen. In de praktijk zal het er waarschijnlijk op neerkomen dat het Sony gewoon meer tijd zal kosten om de naam van The Frozen Wilds officieel te laten vastleggen. Desondanks is het toch een opmerkelijk verhaal.