Het is alweer een tijdje geleden dat de eerste developer diary uitkwam van de off-road racer Gravel. Inmiddels is het tweede deel uitgekomen. In het tweede deel krijg je een blik achter de schermen en zie je onder andere hoe de carrière modus van Gravel in elkaar zit.

De carrière modus speelt zich af rondom de fictieve ‘Off-Road Masters’. In deze jaarlijkse TV-show nemen de beste coureurs deel aan races over de hele wereld. Een seizoen van de TV-show bestaat uit afleveringen die zijn opgebouwd uit één of meer races van diverse disciplines. Het uiteindelijke doel is om kampioen te worden in de, in totaal, vier disciplines, namelijk: Cross Country, Wild Rush, Speed Cross en Stadium Circuit.

Ontwikkelaar Milestone legt in de developer diary, die hieronder te bekijken is, ook gelijk wat meer uit over de verschillende disciplines. Cross Country-races vinden plaats in enorme gebieden met daarin een divers terrein. Bij de Wild Rush-races wordt de spanning van het baan racen gecombineerd met een open circuit-gevoel. Speed Cross-races kenmerken zich door een combinatie van asfalt en zand. Tenslotte zijn er nog de Stadium Circuit-tracks met in de hoofdrol een modderige ondergrond.

Gravel is verkrijgbaar vanaf 27 februari voor onder andere de PlayStation 4. Meer weten? Lees hier onze hands-on preview.