Als je de Headquarters in de multiplayer van Call of Duty: WWII betreden hebt, dan zal je gezien hebben dat je daar Supply Drops kunt openen. Sterker nog, er bestaat zelfs een ‘missie’ in Headquarters dat je naar andere spelers moet kijken die hun kist openmaken.

Deze Supply Drops kan je verdienen door de game te spelen en door opdrachten te voltooien. De inhoud is voornamelijk cosmetisch en daarnaast tref je er zo nu en dan ook wat XP-boosts in aan. Een bekend concept waar Sledgehammer Games met deze game niet al te veel vanaf is geweken en tot op heden zijn er geen microtransacties mee gemoeid.

Daar komt overigens verandering in, want Activision heeft aangegeven dat de microtransacties op 14 november live gaan. Dat betekent dat je dan voor echt geld in-game currency aan kunt schaffen en dat kan je spenderen aan Supply Drops.

Voordat je je zorgen begint te maken, de inhoud van ‘betaalde’ Supply Drops bestaat volgens Sledgehammer gegarandeerd enkel uit cosmetische items. Iedereen die trouwens de gewone of speciale digitale editie bezit, die krijgt op 14 november 1100 CoD Points als bonus.