Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij de vijfde deal van de 12 Deals of Christmas actie in de PlayStation Store. Nadat de titels Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, GTA V, Need for Speed: Payback en NBA 2K18 al eerder afgeprijsd werden, is het nu de beurt aan Assassin’s Creed: Origins. Deze game kwam nog niet zo lang geleden uit en wij beloonden het met een nette 8.5.

Wat ons betreft is dit de ideale deal voor diegene die de game nog niet heeft kunnen scoren. Tarek schreef in zijn review over Assassin’s Creed: Origins het volgende:

Assassin’s Creed: Origins is een uitstekende game die de franchise weer op de kaart zet. Het avontuur is sfeervol met zeer veel details, zoals hierochliefen in tempels en tombes. Ook de beelden van Egyptische en/of Romeinse heersers die je tegenkomt tonen veel details. Bovendien kent elke plaats zijn eigen sfeer en het voelt keer op keer anders aan. Kortom, terugreizen naar steden als Alexandrië, Memphis of Gizeh is een waar plezier. De totale ervaring is zeer uitgebreid en blijft over de lengte van de game erg boeiend.

Jammer is wel dat de game geplaagd wordt door technische oneffenheden, maar die zullen de totale ervaring niet té veel negatief beïnvloeden. Uiteindelijk is de gameplay op zichzelf zeer degelijk met een goed en uitdagend vechtsysteem, fijn free-run systeem en de diversiteit in omgevingen en activiteiten. De dynamische speelwereld is ontzaglijk groot en het ontdekken daarvan zal niet snel gaan vervelen, hetzelfde geldt voor het boeiende en goed te volgen verhaal. Afsluitend kunnen we stellen dat dit de beste Assassin’s Creed tot op heden is.

Je kunt de game hier aanschaffen voor de prijs van €39,99. Let erop dat de aanbieding slechts 48 uur geldig is, aanstaande zondag is er namelijk weer een nieuwe deal.