Ubisoft heeft zojuist via persbericht aangekondigd dat de eerste grote uitbreiding voor Assassin’s Creed: Origins op 23 januari zal verschijnen. The Hidden Ones is dus vanaf volgende week dinsdag te downloaden uit de PlayStation Store. The Hidden Ones kost los in de PlayStation Store €9,99. Iedereen die beschikt over de Season Pass zal de content kosteloos kunnen downloaden.

Naast deze aankondiging gaf Ubisoft nog een nieuwe omschrijving van de uitbreiding vrij en die is als volgt.

DLC 1 – The Hidden Ones: Deze verhalende uitbreiding bouwt verder op de groei van de Brotherhood en neemt spelers mee tot vier jaar na de gebeurtenissen in Assassin’s Creed: Origins. Hier gaan ze de strijd aan met een Romeins leger dat een nieuwe regio van de wereld bezet houdt: de Sinaï. Deze uitbreiding verhoogt de level cap naar 45, waardoor spelers hun personage nog verder kunnen upgraden en uitbouwen. Verder krijgen alle spelers toegang tot vier nieuwe Legendarische wapens, een nieuwe outfit, twee nieuwe zadels, verschillende nieuwe wapens en twee nieuwe levels voor alle zelfgemaakte gear.

Daar blijft het niet bij qua downloadbare content, want op 20 februari verschijnt de ‘Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt’. Dit is een educatieve rondleiding door het Oude Egypte waarin je meer te weten komt over de geschiedenis van het land.

Deze tour is gratis voor elke bezitter van de game, maar het kan ook los aangeschaft worden op Uplay en Steam voor €19,99. Een losse uitgave voor de PlayStation 4 is helaas niet beschikbaar.

Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt: Deze nieuwe en educatieve modus van de game laat iedereen, van spelers tot liefhebbers van geschiedenis en zelfs non-gamers, de prachtige wereld van het Oude Egypte verkennen om meer over haar rijke geschiedenis en dagelijkse leven te leren. Dit door middel van verschillende rondleidingen, verteld door historici en Egyptologen. Iedereen kan de wereld ontdekken en verkennen, zonder enige vorm van conflict, tijdsdruk of beperkingen, aangezien de verhaallijn en missies uitgeschakeld zijn en het Oude Egypte verandert in een gevechtsvrij levend museum.

Als laatste verschijnt er nog een tweede gameplay uitbreiding, dat is ‘The Curse of the Pharaohs’. Deze uitbreiding verschijnt op 6 maart en kost los €19,99. Bezitters van de Season Pass kunnen ook deze uitbreiding kosteloos downloaden.

DLC 2 – The Curse of the Pharaohs: Deze nieuwe uitbreiding geeft spelers een gloednieuwe verhaallijn om in te duiken. In deze DLC reizen spelers naar Thebe om een oeroude vloek te onderzoeken die de regio teistert. ‘The Curse of the Pharaohs’ is gericht op Egyptische mythologie en plaatst spelers tegenover beroemde farao’s en Egyptische wezens tijdens hun onderzoek naar de oorzaak van de vloek, die dode farao’s terug tot leven heeft gebracht. Deze nieuwe content verhoogt de level cap naar 55 en geeft spelers toegang tot nieuwe outfits en gear, waaronder zeldzame en legendarische wapens, allen in thema van de klassieke Egyptische mythologie.

Ubisoft zal verder de komende tijd nog heel wat gratis content aanbieden, waaronder Trials of the Gods en een nieuwe missie. Deze missie, ‘Incoming Threat’, draait om het afwenden van een inkomende aanval en het ontdekken waar deze vandaan komt.