Begin vorig jaar verscheen Disc Jam voor onder andere de PlayStation 4. Deze actiesportgame van High Horse Entertainment draait om een mix van airhockey en tennis. In de eerste maand na de release was de game zelfs gratis te downloaden voor PlayStation Plus leden. Voor iedereen die de game nog speelt heeft de ontwikkelaar goed nieuws, want er komt een enorme update aan.

Volgens High Horse Entertainment is de aankomende patch de grootste update die tot nu toe is uitgebracht voor Disc Jam. Naast diverse bug fixes, brengt de update namelijk ook nog allerlei nieuwe content mee, waaronder een nieuw personage en nieuwe modi. Het nieuwe personage heet Lannie, een echte all-rounder die van alle markten thuis is.

De twee nieuwe modi zijn gericht op competitieve gameplay. Zo wordt de online modus Ranked Leagues geïntroduceerd. In deze modus moeten spelers goed presteren in online wedstrijden, om zo steeds een hogere rang te behalen. De modus wordt gespeeld in seizoenen en na elke seizoen worden er cosmetische items uitgedeeld als beloning voor de rang die je hebt behaald.

Voor degenen die niet online spelen heeft de ontwikkelaar ook een nieuwe modus gemaakt die met de nieuwe update wordt toegevoegd: Ghost Arcade. Ook deze modus is gericht op meer competitieve gameplay. Hoewel de modus niet online wordt gespeeld, zijn de computergestuurde tegenstanders wel gebaseerd op ghost data van echte spelers. Zo kun je dus ook offline genieten van spannende en competitieve actie.

Verder bevat de aankomende Disc Jam update nog enkele verbeteringen voor de visuals van de game en belooft High Horse Entertainment de online ervaring nog een stuk vloeiender te hebben gemaakt. Daarnaast zal het na de update mogelijk zijn om private matches op dedicated servers te spelen en verder voert de update nog enkele ‘community-requested fixes’ met zich mee. Om welke veranderingen die precies gaat is nog onduidelijk.

De grote update voor Disc Jam zal op 8 februari worden uitgebracht.