Assassin’s Creed: Origins is een daverend succes en we hebben op dit moment nog één grote uitbreiding in het vooruitzicht. Zal het hier bij blijven en kunnen we langzaam vooruit gaan kijken naar een nieuw deel eind dit jaar? Dat is even afwachten, omdat Ubisoft niet wilde bevestigen dat er eind dit jaar een nieuwe Assassin’s Creed komt.

Ubisoft zal Assassin’s Creed: Origins na The Curse of the Pharaohs echter niet laten voor wat het is. Yves Guillemot (CEO van Ubisoft) vertelde namelijk gisterenavond bij de aandeelhoudersvergadering dat ze zich momenteel richten op Assassin’s Creed: Origins die nog wat meer uitbreidingen zal ontvangen.

“We are concentrating on the moment on Assassin’s Creed: Origins, for which we are going to launch a few other DLCs.”

Dat suggereert dat Ubisoft meer van plan is met de game, dus mogelijk dat we na The Curse of the Pharaohs nog meer uitbreidingen zullen ontvangen. Iets wat op zich best logisch klinkt, aangezien de Season Pass het vrij goed gedaan heeft, zoals we eerder vandaag al lieten weten.

Daarnaast, veel Ubisoft games krijgen tegenwoordig langdurige ondersteuning in de vorm van nieuwe content. Denk bijvoorbeeld aan Rainbow Six: Siege die inmiddels al in z’n derde jaar zit. Het kan dus best zijn dat Ubisoft Assassin’s Creed: Origins in leven blijft houden tot ergens volgend jaar en dat we pas eind 2019 een nieuw deel gaan zien.

Om het vooruitzicht op nieuwe content een beetje op te hypen, voegde Guillemot het onderstaande nog toe aan zijn eerdere uitspraak.

“You will be amazed by what will come on Assassin’s Creed Origins, so that’s the only thing we can say now.”