Aanstaande dinsdag krijgt Assassin’s Creed: Origins een update die een nieuw onderdeel aan de game zal toevoegen. Dit is namelijk de ‘Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt’, wat een educatieve rondleiding in het virtuele Oude Egypte is. Deze tour zal gratis beschikbaar worden gesteld aan iedereen die de game bezit.

De insteek is natuurlijk dat je meer te weten komt over Egypte, maar tegelijkertijd hangt Ubisoft er ook nog een kleine vorm van een beloning aan. Je kan namelijk drie Trophies verdienen door deel te nemen aan de tours die deze modus zal aanbieden. Deze (bronzen) Trophies zijn als volgt:

  • First Visit – Complete one tour
  • Archeologist – Complete all tours in the Daily Life category
  • Polymorph – Complete tours with at least 5 different characters

Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt: Deze nieuwe en educatieve modus van de game laat iedereen, van spelers tot liefhebbers van geschiedenis en zelfs non-gamers, de prachtige wereld van het Oude Egypte verkennen om meer over haar rijke geschiedenis en dagelijkse leven te leren. Dit door middel van verschillende rondleidingen, verteld door historici en Egyptologen. Iedereen kan de wereld ontdekken en verkennen, zonder enige vorm van conflict, tijdsdruk of beperkingen, aangezien de verhaallijn en missies uitgeschakeld zijn en het Oude Egypte verandert in een gevechtsvrij levend museum.