Vorige week werd The Surge 2 aangekondigd door Focus Home Interactive. Er zijn nog geen beelden van het vervolg op de game uit 2017 vrijgegeven en bij de aankondiging werd er ook niet heel veel informatie bekendgemaakt. Inmiddels heeft ontwikkelaar Deck13 wel wat meer details over The Surge 2 vrijgegeven.

Zo is er nu bekendgemaakt dat The Surge 2 geen vast hoofdpersonage heeft. In het origineel kroop iedereen in de huid van Warren, maar The Surge 2 laat spelers een eigen hoofdpersonage creëren. Details over de character creation zijn er echter nog niet. De ontwikkelaar liet wel weten dat Warren nog wel degelijk zijn opwachting zal maken in het vervolg, maar men wilde nog niets loslaten over de manier waarop dit zal gebeuren.

Deck13 liet verder nog weten dat het level design flink op de schop is gegaan voor The Surge 2. Het vervolg kent namelijk een meer open-wereld design. De game speelt zich af in een grote stad, die is opgebouwd uit allerlei verschillende gebieden. Deze gebieden kun je verkennen, waardoor je ook diverse subquests aan kunt gaan. Ook kun je in de stad interactie met NPC’s aangaan. Let wel op, want sommige NPC’s zullen vijandig zijn.

De ontwikkelaar meldde daarnaast nog dat de moeilijkheidsgraad en de AI in The Surge 2 aanzienlijk zijn verbeterd ten opzichte van het eerste deel. Zo zullen vijanden hun stijl aanpassen op jouw aanvallen en zullen groepen vijanden nog moeilijker te verslaan zijn. Spelers kunnen daarnaast een geheel nieuw type vijand verwachten. Deze vijand heeft zelf geen exoskelet, waardoor hij er alles aan doet om wapens en armor van de speler af te pakken.

Tot zover alle nieuwe informatie over The Surge 2. De game zal ergens in 2019 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een releasedatum is echter nog niet bekend.