Alhoewel Far Cry 5 een fantastische game is, zitten er toch een flink aantal bugs in die men nog dient op te lossen. De ergste bug is de automatische checkpoint-saves die je terugbrengen op een moment dat niet zo tactisch is. Zo wordt er soms een checkpoint geregistreerd vlak voordat je doodgaat, het resultaat is dan dat je vervolgens telkens opnieuw het loodje legt. In de game zit dus geen check om te kijken of je binnen een bepaalde tijd doodgaat na het registreren en bewaren van een checkpoint.

In principe is je hele speelsessie dan naar de knoppen, want zoals je in de onderstaande video’s ziet kun je dan nog vrij weinig. De bug treft een flink aantal spelers, check hieronder bijvoorbeeld een aantal YouTube-video’s van spelers die vastzitten in de ‘death loop’.

Om dit te omzeilen kunnen spelers zo snel mogelijk de PlayStation-button op hun controller indrukken, dit moet eigenlijk al zodra de game een milliseconde laadt. Vervolgens gaat de game dan geforceerd op pauze en kun je via de map fast-travel activeren naar een willekeurige locatie, op deze manier haal je jezelf dan uit de loop.

Ubisoft zelf heeft nog niets laten weten op fora of via andere kanalen, maar we hopen dat men dit probleem met een toekomstige patch weet te voorkomen.