Quantic Dream heeft tot op heden nog nooit een sequel gemaakt, omdat de studio vooral door wil gaan en met nieuwe verhalen wil komen. Nu Detroit: Become Human verkrijgbaar is, lijkt een vervolg op die game niet helemaal uitgesloten te zijn en dat is wat ongebruikelijk voor de studio.

In een Reddit AMA vertelde David Cage, co-founder van Quantic Dream, dat als ze meer over de wereld (van een game) te vertellen hebben, dat ze eventueel een vervolg zouden kunnen maken. Ze hebben erg veel plezier gehad tijdens het werken aan Detroit: Become Human en er zijn genoeg verhalen die ze in dat universum kunnen vertellen.

Daarmee is een vervolg dus niet uitgesloten, al blijft de vraag bestaan of ze daadwerkelijk met een nieuw deel zullen komen. De studio zal in ieder geval niet een vervolg maken, omdat het makkelijk verdienen is, er moet echt een doel zijn om het daadwerkelijk te doen.

“We will work on a sequel if we feel we have ideas, passion and excitement to do it, and if we feel we have something more to say about this world,”

“We are driven by passion more than anything, although it is not always something reasonable… but we enjoyed working on Detroit a lot, and there are many exciting stories that could be told in this world for sure.”

Downloadbare content is overigens ook niet uitgesloten voor Detroit: Become Human, maar de studio moet nog een keuze maken. Dus het is op dit moment nog onzeker of we meer gaan zien in het universum van Detroit: Become Human. Wat jij? Zie je een vervolg wel zitten of kan Quantic Dream beter met een nieuwe game aan de slag gaan?