Niet iedere Call of Duty speler was even blij met het nieuws dat Call of Duty: Black Ops IIII zonder singleplayer uitgebracht zal worden. Deze nieuwe telg in de franchise is 100% op de multiplayer gericht en hoewel het goed uitlegbaar is waarom een singleplayer ontbreekt (relatief weinig mensen spelen het), is het toch jammer. Call of Duty 2019 – mogelijk Modern Warfare 4 – lijkt wel weer over een singleplayer te beschikken.

Dit valt op te maken uit een nieuwe vacature die online is gezet op de website van Activision voor ontwikkelaar Infinity Ward. Daar zoeken ze momenteel naar een ‘narrative scripter’, die samen zal werken met scripters, audio designers, schrijvers en directors die voice-overs in de game implementeren. Die implementatie geldt voor een brede variatie van ervaringen, uiteenlopend van combat tot set-pieces.

Een andere regel in de omschrijving versterkt het gevoel nog meer. Ze zoeken namelijk iemand die een sterke drang heeft om personages tot leven te brengen op een natuurlijke en cinematische manier en dat op basis van vocale performance.

Of de game daadwerkelijk over een singleplayer beschikt moet nog blijken. Infinity Ward heeft door de jaren heen verschillende delen afgeleverd die boeiende singleplayer campagnes hadden, dus het zou goed mogelijk kunnen zijn.