Far Cry 5 krijgt in totaal drie uitbreidingen en in de eerste gingen we naar Vietnam om daar te ontsnappen nadat de helikopter crashte. De tweede uitbreiding gaat een totaal andere richting op, die brengt ons namelijk naar Mars.

Je zult met Nick Rye en Hurk naar de rode planeet afreizen om een buitenaardse dreiging uit te schakelen en dat is mogelijk vanaf dinsdag 17 juli. Ubisoft heeft aangekondigd dat we dan de Lost on Mars uitbreiding mogen verwachten in de PlayStation Store.

De uitbreiding is gratis voor houders van een Season Pass. Het is ook mogelijk om de content los aan te schaffen, de prijs is dan €9,99.

In Lost on Mars verplaatst de waanzin van Hope County naar de rode planeet, waar Nick Rye zijn maatje Hurk helpt om een buitenaardse alieninvasie tegen te houden. Lost on Mars bevat een nieuw arsenaal aan buitenaardse wapens, zoals de Blaster of Disaster, Hellfire en Morphinator, en introduceert een nieuw vervoersmiddel met Space Jets. Tevens hebben Lost on Mars-bezitters toegang tot nieuwe wapens in Hope County: de Obliteratorrrr, Taser Phazer Annihilazer, Nerve Reaper, Grape Popper en Hellfire.

Na deze uitbreiding volgt er nog een laatste en die draait om zombies. Dead Living Zombies zal in augustus verschijnen.