Toen No Man’s Sky in 2016 uitkwam, wist de game de hoge verwachtingen niet waar te maken. Ontwikkelaar Hello Games heeft sinds de release al diverse updates voor de game uitgebracht. Aanstaande dinsdag, 24 juli, is een belangrijke dag voor No Man’s Sky. Dan brengt Hello Games namelijk de zeer grote NEXT-update uit. Met deze update wordt er eindelijk een multiplayer modus aan het spel toegevoegd. Dat is lang niet het enige dat de NEXT-update met zich meebrengt. Meer informatie daarover vind je hier.

Wie dacht dat Hello Games de ondersteuning van No Man’s Sky na de NEXT-update op een laag pitje zou zetten, heeft het mis. Sean Murray heeft namelijk tegenover IGN aangegeven dat No Man’s Sky na ‘NEXT’ iedere week een gratis update zal krijgen. Deze wekelijkse updates zijn volgens de ontwikkelaar gefocust op community challenges. De updates zullen nieuwe events of missies aan No Man’s Sky toevoegen. Iedereen die aan deze uitdagingen deelneemt, kan rekenen op speciale items als beloning.

De eerste wekelijkse update voor No Man’s Sky moet in de week na de NEXT-update verschijnen. Murray gaf aan dat het hier echt om content gaat die volledig gratis is. Loot boxes of microtransacties zijn hierbij niet aan de orde, aldus de ontwikkelaar.